voor vrijwilligers

Hoe meer woorden je hebt, hoe rijker je wordt.

Dankzij onze vrijwilligers vinden kinderen het leuk om met taal bezig te zijn. Een kind dat vraagt “Mag ik vandaag weer naar Woordenschat?” Is het grootste compliment!

Hoe is Woordenschat ontstaan?

Woordenschat begon in 2011 met twee vrijwilligers en 3 kinderen. Sinds die tijd zijn we flink gegroeid! Inmiddels werken we met 30 vrijwilligers en helpen we jaarlijks ruim 100 kinderen.

De meeste vrijwilligers komen uit het inplaatsingsproject van Trudo. Zij verbeteren de wijk van binnen uit: ze krijgen een woonruimte in de wijk aangeboden in ruil voor hun sociale bijdrage. De groep vrijwilligers is daardoor heel divers: leraren, koks, logopedisten, ict’ers, studenten, kunstenaars, muzikanten… allemaal geven ze op hun eigen manier invulling aan dit mooie initiatief.

Ook vrijwilligers van buiten de wijk zijn van harte welkom.

Hoe gaan de vrijwilligers te werk?

Vrijwilligers werken met individuele kinderen of kleine groepjes. Ze werken steeds met dezelfde kinderen. Daardoor leren ze elkaar goed kennen en kan de vrijwilliger zelf bepalen wat een kind nodig heeft.

Elke vrijwilliger kiest zijn eigen aanpak. Ze zijn vrij om het uur naar eigen inzicht in te vullen. We hebben een rijk aanbod om uit te kiezen. Er wordt materiaal klaargelegd dat past bij het niveau van het kind en bij het thema dat op school behandeld wordt.

Hoe worden vrijwilligers begeleid?

Vrijwilligers worden begeleid door coördinatoren. Dit zijn professionals die er voor zorgen dat alles gestroomlijnd kan verlopen: zij leggen spullen klaar, zijn beschikbaar voor vragen en houden zich bezig met de ideale samenstelling van de groepjes. Waar nodig geven ze tips en bespreken ze zaken met leerkrachten of ouders. Zij zorgen er voor dat vrijwilligers hun werk met plezier kunnen doen.

Wie kan vrijwilliger worden?

Iedereen die vloeiend Nederlands spreekt en graag met jonge kinderen werkt is welkom!

Interesse om vrijwilliger te worden?

Stuur een mail naar de coördinatoren:

vrijwilligers@wwwoordenschat.com

Over ons

Woordenschat is een naschoolse taalactiviteit voor kinderen in Woensel-West. Een vaste groep vrijwilligers helpt kinderen op een speelse manier om beter Nederlands te spreken en te begrijpen.

Neem contact op

  • info@wwwoordenschat.com
  • 040-235 9240 (Basisschool ’t Palet)

Tijden en Bezoekadres

  • maandag van 15:00 tot 16:00
  • dinsdag van 15:00 tot 16:00
  • woensdag van 12:15 tot 13:15 en 13:30 tot 14:30
  • zaterdag van 10:00 tot 11:00

Spilcentrum Boschdijk, Spreekkamer 1 en 2,
Wenckenbachstraat 42, Eindhoven

%d bloggers liken dit: